Chambre d hotes ferme des Ravieres table d hotes Orchamps Vennes Versiunea french Versiunea romana English
Turismul in muntii Jura (Franche-ComtÚ)

Calatoriti prin Franche-Comté si prin masivul Jura lasandu-va ghidati de cele patru elemente. Datorita formule cazare + masa a Mariei, veti putea sa descoperiti regiunea noastra ca si cum ati fi la voi acasa. Magia acestei formule va va permite sa descoperiti lucruri noi la fiecare sedere.

Dorim sa va impartasim cateva idei de plimbari in jurul pensiuni La ferma din Ravières. Este una pentru fiecare gust, de la natura la corp, de la mineral la vegetal fara a uita aspectul uman, autentic in muntii Jura.

Le Cirque de Consolation (Circul consolarii)
Cirque de ConsolationVeti putea vizita o manastire si o capela ce povestesc viata lui François de la Palu, sire de Varambon.
Este o plimbare relativ scurta, insa sportiva (3 km de drum in doua ore de mers pe jos), care va da ocazia sa meditati. Efortul fizic si odihna va vor permite sa faceti plinul de energie.

 

La vallée du Dessoubre (Valea Dessoubre)
La vallée du DessoubreAcest site grandios este de o frumusete rara si este protejat de Sindicatul mixt al tarii ceasornicului (Syndicat Mixte du Pays Horloger). Mentinerea calitatii mediului si a peisajelor este unul din obiectivele inscrise in Carta pentru un mediu durabil.

La ferme du Montagnon (Ferma Montagnon)
La ferme du MontagnonAcest muzeu taranesc va permite sa va imaginati un moment din viata oamenilor din Franche-Comté din secolul trecut. In fiecare an intre 30.000 si 35.000 de turisti viziteaza acest muzeu (din aprilie in noiembrie).

 

Le Saut du Doubs (Cascada Doubs)
Saut du Doubs

La Villiers-le-Lac raul Doubs se largeste pentru a forma lacul Chaillexon. Mai departe insa raul scade brusc din altitudine si formeaza o cascada impresionanta de o inaltime de 27 de metri ce se varsa in lacul Morron.
Pentru a vedea cascada puteti sa optati fie pentru o plimbare cu barca, fie pentru o plimbare pe jos, pe drumul indicat, ambele plecand din Viliers. In ambele cazuri veti avea parte de o vedere splendida spre cascada.

 

La grotte de La Glacière (Pestera de gheata)
La grotte de La Glacière
Aceasta pestera este unica in Franta si este situata la 525 metri de inaltime. Veti descoperi concretiuni impozante de calcar, 500 minerale din jurul lumii, dar si numeroase fosile, cum ar fi cele de crabi. Puteti de asemenea sa mancati in restaurantul de langa pestera.

 

Le Musée des maisons Comtoises (Muzeul caselor din Franche-ComtÚ)
Le Musée des maisons ComtoisesSituat la 15km de Besançon, acest muzeu in aer liber va prezinta regiunea Franche-Comté asa cum nu ati mai vazut-o. 30 de cladiri de traditie regionala, printre care o ferma, numeroase gradini, animale constitue un loc ideal in aer liber pentru a petrece un week-end in familie. Diverse activitati si expozitii sunt propuse atat copiilor, cat si adultilor. Puteti manca pe loc fie in restaurant, fie in spatiul special amenajat pentru picnic.

Le musée Courbet à Ornans (Muzeul Courbet din Ornans)
Le musée Courbet à OrnansAdministrat de catre Ministerul Culturii incepand cu anul 1971, aces muzeu este proprietatea departamentului Doubs care se ocupa cu finantarea si care ii asigura functionarea. In 2003, Consiliul General din Doubs a decis realizarea unui proiect ambitios, "Amenajarea Courbet" care are ca scop transformarea muzeului departamental din Ornans pentru a-l face conform normelor de conservare si de securitate cerute oricarui muzeu ce poarta azi eticheta "Muzeu francez".

Le Château de Belvoir (Castelul Belvoir)
Le Château de BelvoirCastelul de Belvoir a fost o sursa de inspiratie pentru pictori din secolul XX cum ar fi Jules-Emile, Zingg, André Charigny sau Pierre Jouffroy. Panorama pe care o puteti vedea de pe terasa castelului este peisajul tipic din muntii Jura.

 

La Citadelle à Besançon (Cetatea din Besançon)
La Citadelle à Besançon

Dupa 30 de ani de lucrari au fost necesari pentru a obtine, in 1711, una dintre pietele cele mai impozante la epoca. Besançon face parte dintr-un sit exceptionel, inconjurat de raul Doubs si de o colina.

 

Les sources de la Loue (Izvoarele de Loue)
Les sources de la Loue

 

Raul Loue izvoraste langa Ouhans in departamentul Doubs intr-o cascada la 100 metri de inaltime. In 1901 un incendiu s-a declarat in uzinele Pernod care fabricau pastis si absint. Pentru a limita catastrofa, continutul butoaielor cu pastis si absint a fost varsat in Doubs, ceea ce i-a dat aceasta culoare specifica absintului. Dupa trei zile, raul Loue a luat aceeasi culoare si astfel ne-am dat seama ca Loue isi are izvoarele in Doubs.

 

 

Le musée de l'aventure Peugeot à Sochaux (Muzeul aventurei Peugeot)
Le musée de l'aventure Peugeot à SochauxIn 1982, Pierre Peugeot, directorul Consiliului de supraveghere a grupului PSA Peugeot-Citroen, a creat asociatia “Aventura Peugeot” care are ca scop colectionarea a tot ceea ce constitue patrimoniul unei familii si a unei societati. Bazele actualului muzeu au fost puse incepand cu 1984 care ne impartaseste cunostintele a mii de angajati ai Peugeot. Muzeul, in varianta sa initiala a fost inagurat in 1988 si si-a triplat suprafata in 2000.

 

La source Bleue (Izvorul albastru)
La source Bleue

 

Localizat langa lacul St. Point, puteti ajunge la acest izvor fie printr-o plimbare de 6,5 km prin padure, fie cu masina. Refractia luminii prin pestera da o nota albastruie izvorului.

 

La Suisse voisine (Elvetia vecina)
La Suisse
La doar o jumatate de ora cu autotorismul. Situata pe celalalt versant al muntilor Jura, Elvetia va astepta  cu faimoasele sale ceasuri, cu celebra ciocolata si cu satele sale traditionale.

Bernard et Maria Vivot, vos hotes
Bernard & Maria Vivot
gazdele voastre

 

 

 

Pensiune in Orchamps Vennes in franche-comté

Philippe HauGer Webdesign
Versiunea romana English